Lisa, die zich in de jaren 20 altijd ontfermd heeft over de wezen, laat bij haar dood een brief achter die het geheim van Harvey onthult. De jongen die de identiteit van Jim gestolen heeft, was getuige van een  moord die Jims jongere broertje Joey gepleegd heeft. Zestig jaar later zoeken Jim en Joey Harvey op. Tijd om hun zus Anna te vertellen hoe de vork in de steel zit. 
Titre
Duels
Scénariste
Philippe Charlot
Dessinateur
Xavier Fourquemin
Langue
Néerlandais
Langue originale
Français
Titre original
Duels
Éditeur
Antwerpen: Ballon, 2016
48 p. : ill.
ISBN
9789462104112 (hardback)

Commentaires

Evenals in de eerste vijf delen van de realistisch getinte stripreeks 'De wezentrein' wordt in het zesde deel – het tweede deel van de derde cyclus, gesitueerd in het Westen van de Verenigde Staten van Noord-Amerika – het spoor terug gevolgd van drie wezen, die elkaars leven hebben beïnvloed. De naam van deze stripreeks is ontleend aan de treinen die van halfweg de negentiende eeuw tot eind jaren twintig van de vorige eeuw wezen en andere ontheemden transporteerden van de oostkust van de Verenigde Staten naar de ruige, dun bevolkte staten, waar zij ter adoptie werden aangeboden. Zeventig jaar na dato vindt het drietal, nu hoogbejaard, de tijd rijp wraak te nemen op een opportunistische leeftijdgenoot, die destijds misbruik heeft gemaakt van de ondoorzichtige en verwarrende persoonswisselingen. In het sfeervolle scenario krijgen de figuren een staat van geloofwaardigheid. Het zijn karaktervolle persoonlijkheden. De tekenaar, werkend in een semi-realistische stijl, heeft in het bijzonde…Lire la suite

À propos de Philippe Charlot

Philippe Charlot, né le 27 janvier 1960, est un scénariste de bande dessinée et musicien français.

Biographie

À partir de 2010, Philippe Charlot a participé aux ouvrages collectifs Game Over (tomes 4 et 5) chez Dupuis/Mad Fabrik et À vous Cognacq-Jay tomes 1 et 2 chez Delcourt. En 2011, il écrit Fantômes de Cornélius le premier album de la série Bourbon Street pour Grand Angle. Toujours en 2011, pour Dargaud, il collabore avec Joël Callède et Fred Campoy pour commencer la trilogie Karma Salsa.

Œuvres

Séries

Bourbon Street

Dessin d'Alexis Chabert, couleurs de Sébastien Bouët, Bamboo, En lire plus sur Wikipedia