Livre
Néerlandais

De zevende dienaar

Paul Wauters (auteur), Mark Borgions (dessinateur), Koen Brandt (musicien)
De nar Trammezant krijgt de kans een held te worden. Prinses Joy wordt namelijk door haar oma vastgehouden in een ondergronds paleis. Grappig hoorspel en vrije versie van het sprookje 'De zes dienaren' van Grimm. Met cd, liedteksten en kleurenillustraties. Vanaf ca. 9 jaar.
Titre
De zevende dienaar
Auteur
Paul Wauters
Dessinateur
Mark Borgions
Musicien
Koen Brandt
Antécédent bibliographique
Jacob Grimm Wilhelm Grimm
Interprète
Mathijs Scheepers  (stem) Katelijne Verbeke  (stem) Stijn Van Opstal  (stem) Inge Paulussen  (stem) Tom Dewispelaere  (stem)
Langue
Néerlandais
Éditeur
Antwerpen: Het Geluidshuis, 2014
[44] p. : ill. + 1 cd
Note
Gebaseerd op het sprookje 'De zes dienaren'
ISBN
9789079040292 (hardback)

Commentaires

Dit komische en eigenzinnige hoorspel op cd is een heel vrije bewerking van het sprookje 'De zes dienaren' van de gebroeders Grimm. Het draait allemaal om Trammezant, een nar die liever ridder is. Hij moet prinsesje Joy vermaken in het koninkrijk waar blijdschap de boventoon voert. Ondertussen bouwt Joys oma Antithesia onder de grond aan haar paleis, dat gemaakt wordt door het bovengrondse paleis van Joy de grond in te laten zakken. Ook Joy komt naar het benedenrijk, waar zij de keerzijde van blijdschap leert kennen. De ouders van Joy sturen de zes dienaren om haar te redden, maar het is een zevende die de klus zal klaren. Dit tachtig minuten durende verhaal vol kolderieke humor met moderne verwijzingen wordt ten gehore gebracht door een sterke groep stemacteurs. Tussendoor staan muzikale intermezzo’s en grappige geluidseffecten. Net als in andere delen van de reeks 'Een heerlijk hoorspel' zijn in het fraai geïllustreerde boekwerk de liedteksten terug te vinden. De verklarende woorden…Lire la suite

Suggestions