Boek
Nederlands

Nog meer ovenschotels

Wim Ballieu (auteur)

Nog meer ovenschotels

Een ovenschotel a day keeps the doctor away. Zo denkt chef Wim Ballieu er alleszins over. 

Dat hoeven trouwens niet altijd de klassieke witloofrolletjes te zijn (al is daar ook niets mis mee), want met een handjevol verse groenten en af en toe wat vis of vlees zet je in geen tijd een schaal lekker eten op tafel. Gemakkelijk te maken, nog gemakkelijker om af te wassen! 

In dit bo

Onderwerp
Ovengerechten
Titel
Nog meer ovenschotels
Auteur
Wim Ballieu
Taal
Nederlands
Uitgever
Kalmthout: Pelckmans, 2022
157 p. : ill.
ISBN
9789464019131 (hardback)

Over Wim Ballieu

Wim Ballieu (1982) is een Vlaamse tv-kok met shows als Goe Gebakken, De Zoete Zonde en Ball National. Daarnaast is hij bekend van zijn restaurantconcept Balls & Glory in verschillende Vlaamse steden, met gevulde gehaktballen met stoemp.

Biografie

Ballieu groeide op in de jaren 80, als zoon van Gentse slagers en kleinzoon van West-Vlaamse boeren. Op zijn 18e ging hij werken in de horeca. Hij kreeg zijn start in de horeca bij het Roger Raveelmuseum, waar hij een ongeval kreeg. De herstelperiode gaf hem de tijd om het catering- en traiteursbedrijf Alfin op te zetten. Hij leidde dit bedrijf tot aan de fusie met Gourmet invent in 2008. Na de fusie werkt hij eerst voor Gourmet Invent, maar in 2012 opereert hij weer zelfstandig in de horeca, dit keer met het restaurant 'Balls & Glory' in Gent en het kookprogramma Goe gebakken op VT4.

Televisiewerk

Wim …Lees verder op Wikipedia